Bahan A
2 cawan tepung gandum
1 cawan tepung kanji
4 cawan air
1/2 sudu kecil garam
1/4 sudu kecil air kapur
Bahan B
400gm gula Melaka
1 cawan gula pasir
2 cawan air
(Bahan B di masak bersama daun pandan, tapis dan sejukkan)
Satukan kesemua bahan A. Tuangkan Bahan B kedalam adunan Bahan A dan digaul rata. Tapis.
Panaskan kukusan dan sapukan sedikit minyak pada acuan-acuan kecil yang hendak digunakan. Tuangkan adunan kedalam mangkuk2 kecil dan kukus lah sehingga masak lebih kurang 25-30minit. Biar kan kuih betul2 sejuk sebelum dikeluarkan dari acuan. Atau gunakan loyang 8 x 10 dan kukus lebih kurang 1 jam. Taburkan dengan sedikit kelapa parut ( yang telah dikukus dengan sedikit garam dan daun pandan) semasa menghidang.