sumber & gambar ihsan dari: Inspirasi koko
(Utk 2 org)
2 cawan beras
4 ulas bawang merah (dihiris)
2 ulas bawang putih (dihiris)
2 cm halia (dihiris)
2 cawan air
1 cawan susu cair
2 s/b lemak koko
1/2 s/k serbuk koko
20 gm Rempah kasar (kulit kayu manis,bunga lawang,pelaga dan cengkih)
2 ekor ketam bunga
1 s/b serbuk kari
4 ekor udang besar
2 tangkai daun pudina
1 helai daun pandan
100gm kacang badam (digoreng)
garam secukup rasaCara2:
1. Panaskan lemak koko dan tumiskan bawang merah, bawang putih dan halia didalam periuk atau periuk nasi elektrik), serbuk kari dan serbuk koko.2. Kemudian masukkan pula air, susu cair, garam, dan daun pandan.
3. Selepas mendidih masukkan ketam dan beras kacau seketika dan tutup.
4.Akhir sekali apabila nasi hampir kering, masukkan kacang badam dan daun pudina.